Ik kan het niet, ik moet eerst… Uitstelgedrag

Ik denk dat iedereen wel eens uitstelgedrag vertoont, de een meer dan de ander. Het kan een behoorlijke last zijn als je er niet doorheen lijkt te komen en het aan je gaat knagen. Want uitstellen lijkt op het moment misschien ‘Chill’, maar de taken die je oorspronkelijk had moeten (willen) doen moeten uiteindelijk alsnog gedaan worden en als je dit te vaak voor je uitschuift kan het een last worden. Je zal er steeds meer tegenop gaan zien.

In dit artikel benoem ik een aantal redenen waarom mensen dingen uitstellen en tips om hier doorheen te komen, zodat je weer lekker aan de slag kunt gaan met de dingen die je graag af wilt hebben.

(meer…)

Jezelf vergelijken: Motivatie of Demotivatie?

Je kent het vast wel, je wilt iets doen maar iemand anders heeft het al gedaan!! Meteen denk je ooh nou laat MIJN droom maar vliegen dan want het bestaat al en ik heb nog niks..

Het kan ook andersom: Je ziet een arm gezin op televisie die maar net rond kunnen komen en je denkt Wauw, vergeleken met hen heb ik het wel erg goed voor elkaar.

In dit artikel wil ik je inzicht geven wanneer je het vergelijken voor je kan laten werken en wanneer het beter is om ermee te kappen.

(meer…)

Eigen website beginnen – Brainstorm/Research

Je hebt al langer grote plannen en je gaat er steeds meer over dromen en je ideeën worden steeds concreter. Je bent alleen nog niet zover dat je ervan overtuigd bent dat het ooit werkelijkheid zou kunnen worden.

Want je hoofd zegt ook: Ik kan toch niet echt voor mezelf beginnen?? Dat is meer voor die mooie/dunne/slimme/gekke/extraverte/ vul in- mensen toch.. Niet voor mij.. Toch? Maar wat zou het gaaf zijn, droom droom.. Maar nee niet echt realistisch.. toch?

Ik zeg ONZIN!! Dromen zijn er niet voor niks. En dan bedoel ik niet de soort dromen waarin je kunt vliegen of waar de stoeptegels naar beneden vallen en er ineens water met krokodillen onder je verschijnt..

Als ergens zo gepassioneerd over bent dan gaat het je lukken en daar ben ik van overtuigd. Want waarom zouden anderen het wel kunnen en jij niet? Als je hier echt goede antwoorden op hebt en deze weerlegd wil hebben, mail me alsjeblieft dan help ik je door die fase heen want dat is alleen maar angst. Angst voor verandering..

Je hebt maar 1 leven, kies voor geluk en voor een leven van voldoening en blijheid!!

(meer…)

Een eigen website beginnen

 

Een eigen website beginnen, waar kun je mee starten per budget.

Ondanks dat het misschien ingewikkeld lijkt, wordt het steeds makkelijker om je eigen webshop of website te beginnen. Het leven online wordt steeds bruisender en het wordt steeds normaler ook onder de mensen die eerder nooit online te vinden waren (zoals de oudere generaties).

Veel winkels sluiten bijvoorbeeld omdat er online zoveel aanbod is waarvoor mensen hun huis niet uit hoeven. Het is dus zeker de juiste tijd om de knoop door te hakken als je erover denkt om een webshop te beginnen.

Dit artikel is handig als je een website wilt beginnen om je diensten op aan te bieden of op een andere manier geld mee wilt verdienen, maar ook zeker interessant voor als je een eigen webshop wilt beginnen.

In dit artikel zal ik je uitleggen hoe je het goed kunt aanpakken en de verschillende stappen uitleggen, waardoor je niet het gevoel hebt dat je in het diepe springt.

Ik maak per budget een stappenlijst en tips & tricks zodat je het meeste uit je budget haalt.

(meer…)

WithDots ShowCase – WithBliss

 

Wauw, wat een toffe ervaring was dit – Dit project was helemaal te gek om te doen en wat het nóg beter maakte was dat Linda ook nog eens het tofste mens dat ik in tijden heb ontmoet :D Ze zit zo vol energie en enthousiasme en samen hebben we alle stenen omgedraaid om een perfect merk te creëren.

Linda nam contact met me op met de vraag of ik haar wilde helpen met het opstarten van haar CoachingsBusiness. Ze wilde hulp bij het bedenken van een naam, logo, strategie en een bijbehorende website.

Helemaal perfect, dat is wat ik het liefste doe!!

(meer…)

Super handig content plan voor je blog!

content plan maken

WAT IS CONTENT?

Content is simpel gezegd de inhoud van je website of eigenlijk zelfs de inhoud van al jouw boodschappen op het internet. Dit is nogal veel dus.. Daarom is het heel verstandig om een content plan te maken als je met een blog start, zelfs als je een website/webshop start zonder blog is het aan te raden om een content plan te maken en te volgen.

Om een idee te krijgen; dit is je Content:

  •         Blogberichten
  •         Statische pagina’s
  •         De antwoorden die je geeft op vragen op je site
  •         Social Media posts
  •         Beschrijving van je bedrijf bij je Social Media accounts
  •         Afbeeldingen/Quotes
  •         Emails
  •         Ebooks, online cursussen
  •         En zo verder..

(meer…)

Waarom een nieuwsbrief

waarom een nieuwsbrief

Je ziet ze op elke site wel ergens voorbij komen, de nieuwsbrief. Maar waarom gebruikt iedereen ze? Heeft het echt nut? In dit artikel leg ik uit dat het zelfs SUPERnuttig is, wat een sales funnel is en wat het te maken heeft met nieuwsbrieven. En wedden dat je dan direct aan de slag gaat!?!

(meer…)

Starten met MailChimp: Tutorial

starten met mailchimp tutorial

Aan het eind van dit artikel kun jij je 1e nieuwsbrief versturen! Je wilt eigenlijk wel een toffe nieuwsbrief, maar wow dat ziet er superingewikkeld uit en ‘Ik kan dat niet!’.. Nou jij kan dat zeker wel en ik ga je helpen!

Voor degene die niet weten wat Mailchimp is zal ik het even kort samenvatten:
Mailchimp is een online service die je kunt gebruiken om nieuwsbrieven of soortgelijke campagnes te versturen. Als je niet meer dan 2000 e-mails per maand verstuurt dan is het gratis en daar houden we van!

Een MailChimp account aanmaken is heel eenvoudig, gewoon met e-mail en naam en even verifiëren en tadaa. Dus dat ga ik niet helemaal uitleggen, dat kan jij gewoon!

(meer…)

Ranken van je webshop – SEO

Ik werk voornamelijk met startende online ondernemers en de meesten hiervan beginnen een webshop (of site). Wat mij opvalt is dat er veel onduidelijkheid is over wat SEO nou eigenlijk is. In dit artikel leg ik uit hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan.

Als ik zo’n vraag krijg probeer ik daar altijd zo duidelijk mogelijk antwoord op te geven, maar omdat het tijd en energie kost huurt men mij vaak in om het maar voor hen te doen. Dit kost geld en als starter wil je dat natuurlijk aan andere dingen besteden! Hieronder ga ik het daarom zo duidelijk mogelijk aan je uitleggen. GRATIS :)

(meer…)